Conform articolului publicat de B365, într-un oraș aglomerat ca Bucureștiul, unde mașinile sunt numeroase, iar locurile de parcare insuficiente, șoferii au devenit tot mai inventivi în a-și asigura un loc de parcare.

Practica de a „rezerva” locuri de parcare folosind diverse obiecte este des întâlnită în Capitală. Șoferii recurg la utilizarea de lăzi goale de bere, pubele de gunoi sau chiar bolovani pentru a-și marca teritoriul.

Aceste metode sunt considerate enervante, mai ales când sunt aplicate pe domeniul public, nu în proprietatea privată a unei persoane.

Metoda cu care un șofer din București a încercat să rezerve un loc de parcare cu plată al PMB: „Ce văd în poza asta sunt pitici pe creier”
Lada de bere folosită pentru rezervarea locului de parcare. FOTO: Ai parcat ca un bou București/G.B./ Facebook

În cazul recent raportat, un șofer a depășit limitele obișnuite, încercând să „rezerve” un loc de parcare cu plată administrat de PMB. Aceste locuri, marcate cu albastru, costă 5 lei pe oră pentru utilizare.

Incidentul a fost postat pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”. Imaginea arată o ladă de bere Gosser plasată pe un loc de parcare cu plată. Comentariile nu au întârziat să apară, B365 citând reacțiile oamenilor:

Dorin Tudora, directorul CONPET, plătit cu 14.000 de euro lunar. Și-a prelungit mandatul printr-un șiretlic legal: „Nici n-am reușit să procesez informația”
Recomandări
Dorin Tudora, directorul CONPET, plătit cu 14.000 de euro lunar. Și-a prelungit mandatul printr-un șiretlic legal: „Nici n-am reușit să procesez informația”

„Eu trăiesc de o viață în București și am observat că găsesc parcare oriunde aș avea nevoie, cu condiția să accept să mă deplasez 100 – 200 de metri. Ce văd în poza asta sunt pitici pe creier. Fără să mai luăm în calcul factorul legal”.

„Să blochezi un loc de parcare albastru cu plată. Toți se cred stăpâni pe domeniul public”, este un alt comentariu.

Este important de menționat că, potrivit legislației în vigoare, șoferii nu au dreptul să blocheze locuri de parcare. HCGMB 95/2018 interzice explicit blocarea accesului la parcaje prin obiecte improvizate, balize, sticle sau alte dispozitive similare.

De asemenea, locuitorii din sectorul 3 din Capitală au un loc unde își pot lăsa mașinile în parcare pe perioada concediilor, pentru o perioadă de maximum 30 de zile, potrivit publicației Buletin de București.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (1)
Avatar comentarii

Monseur 08.07.2025, 06:13

Dar de nesimtirea soferilor care parcheaza oriunde si oricand, chiar si in fata garajelor nu zic nimic cei revoltati?

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.